Hulpmiddelen voor zelfbehandeling van triggerpoints

Clair Davies gebruikt in zijn handboek een aantal verschillende hulpmiddelen, die er alle op zijn gericht de zelfbehandeling zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Om te beginnen de goedkoopste en overal aan te schaffen tennisbal, en vervolgens die ouderwetse stuiterbal, die in diverse formaten via deze link te koop is.

Daarnaast gebruikt hij ook de Thera Cane en de Knobbel. De Knobbel wordt veel gebruikt, maar men is ook erg te spreken over de Vierpoot. Klik hier voor meer informatie over de Vierpoot.

De Thera Cane ziet u rechts afgebeeld, door iemand die een TP behandelt in zijn borstspier. Klik hier voor meer informatie over de Thera Cane, of ga direct naar de bestelpagina.

TheraCanes kunnen een week gratis op proef worden gebruikt na een behandeling bij een van de aangesloten behandelaars. U betaalt €55,00 borg die u na inlevering weer terugkrijgt.
Als u de TheraCane na deze week nog langer wilt gebruiken, betaalt u €3,50 huur per week, of koopt u hem tegen de normale verkoopprijs. Bij koop vervalt de huur.

Als u zich diepgaander wilt informeren, schaf dan het originele ‘Trigger Point Manual’ aan, van Janet Travell en David Simons. Dit standaardwerk in twee delen is via deze link te bestellen.

Een ander lijvig naslagwerk over Triggerpoints, Spieren en Dysfuncties, is geschreven door P. Jonckheere.

Thera Cane

Vierpoot