Workshops en professionele scholing over fascia en triggerpoints ®

Trainingen in Nederland

In Nederland worden twee soorten cursussen gegeven:

  • De Opleiding Triggerpointcoach ®
    De opleiding is modulair opgebouwd, en elke module is te boeken als u zelf vindt dat u daar aan toe bent. Er is dus geen verplichting tot het volgen van de hele opleiding. In de opleiding leert u werken volgens de methode van Clair Davies, en leert u deze methode overdragen aan uw cliënten. Anatomische kennis op het niveau van sportmassage is een minimum vereiste als u zich voor het examen Triggerpointcoach wilt inschrijven. Klik op bovenstaande link voor meer informatie.
  • De ‘workshop voor niet-professionals‘.
    Deze workshop wordt gegeven door Rob Beenker, oprichter van de opleiding Triggerpointcoach en vertaler van meerdere boeken op het gebied van massage, oosterse geneeswijzen en yoga. Hier leer je jezelf behandelen, en word je geholpen bij het vinden van je triggerpoints. Deze workshops worden door het hele land op verzoek gegeven. Neem voor de mogelijkheden contact op met Rob via rob@vitaliteitsmassage.nl. Anatomische kennis is niet vereist.
  • De oprichter van de Opleiding Triggerpointcoach geeft ook privélessen, waarin je precies leer wat jij nodig hebt om jezelf zo goed mogelijk te behandelen. Als je hier interesse in hebt ga dan naar zijn website: https://www.vitaliteitsmassage.nl/triggerpoint-zelfhulp.php.

Enkele indrukken van deelnemers aan de lessen van Rob Beenker:

Het was een super workshop !!!!! Heb ontzettend veel geleerd en ben enorm geïnspireerd om vooral door te gaan met het behandelen van de triggerpoints. Heb het boek al vanaf het moment dat ik mij had aangemeld voor de workshop. Ik heb bij mijn klanten al vaak triggerpoints gevonden. Door de kennis die ik afgelopen weekend heb gekregen kan ik absoluut verder.
– Margriet Coumans

Ik heb vannacht echt HEEEEERLIJK geslapen – aan een stuk door…, iets dat voor mij bijna ongekend is! Zou het door de MELT oefeningen komen???? Ik heb het idee dus van wel en dat zet mij wel aan het denken: dat het echt heel goed voor je lijf blijkt te zijn! Dit was het. Ik dacht, dat vind je vast wel leuk om te horen! Ik ben nog steeds heeel blij, dat ik op deze yoga ben terecht gekomen en nogmaals: ik vind je manier van lesgeven SUPER!
– Ritha Molenaar

Dag Rob! Net een week geleden heb ik de workshop gedaan en ik ben er erg mee in mijn nopjes. Het is fijn om met een behandelvorm in aanraking te komen waarvan ik denk dat ik daar in de toekomst veel mee werk. Nu richt ik me nog op segmentale massage en de shiatsu en ondertussen pas ik de triggerpointtherapie binnen een bedrijf toe in combinatie met stoelshiatsu. Ik vind het een prettige combi. Doeltreffend en effectief.
– Tessa Westerhoff, Eelde

Fijne kennismaking met de materie. De oefeningen werden goed, rustig uitgelegd. Ook heel fijn dat er een stuk theorie bij zat zodat je meer weet waarom je iets doet. Ik merk het verschil in mijn lijf!
-Anoniem

Nogmaals bedankt voor de leerzame dagen. Ik heb er veel van opgestoken en jullie manier van kennis overdragen is heel fijn. De combinatie van eigen behandeling en praktijk gericht behandelen was heel goed. Ik ben er meteen mee aan de slag gegaan.
– Klara van Zuijdam, APS therapeut

Ik vond de workshop echt een succes en heb mijn eerste ‘slachtoffers’ reeds gehad. Bij alle drie gaf het verlichting van de pijnklachten. Ook bij mezelf merk ik een duidelijke verbetering.
– Annita Annen

Enorme praktische meerwaarde, ben er erg blij mee. Ook de informele sfeer is me goed bevallen!
– Brouwer Sportmassage Culemborg

Vooral de tips over de ademhaling en de houding waren erg nuttig. Die haal je niet uit een boek. Bedankt Rob!
– Tonja Verheul, fysiotherapeute

Als niet-fysiotherapeut toch héél goed te volgen door levendige voorbeelden. Ik voel me geprikkeld om me er meer in te verdiepen. De gegeven praktijk is precies goed.
– Swanica Bergsma

Heel erg bedankt voor de geweldig opgezette workshop. Een compliment aan Bonne is zeer zeker ook op zijn plaats. Gea en ik hebben genoten en veel opgestoken en gaan hier zeker mee aan de slag. Graag zouden wij ook nog je artikel willen ontvangen Rob.
– Gerard Verswijver, Matera Gezondheidscentrum

Ik vond alles heel goed geregeld.
– Rob’n Cappel, Touch Pro Europe

Vandaag een tevreden klant die verbaasd was dat ze na de eerste, toch wel wat pijnlijke behandeling, geen napijn heeft gehad, en zich goed voelde. Eigenlijk ga je een hele serie reguliere therapieë® bijlangs, met weinig resultaat en dan krijg je een TP behandeling en dan is het resultaat eigenlijk verbluffend! Fijn om zo je klanten te kunnen helpen.
– Gezina Haan

In één woord: Fantastisch!
– Conny Lammers

Erg attent vind ik het zo snel na de bijeenkomst een mail te ontvangen, waarbij ook nog zoveel informatie wordt toegevoegd. Dank je wel. Wegens een drukke waarneming in Haarlem heb ik niet eerder tijd gehad te mailen. Het leuke van deze praktijk is dat er veel gemasseerd wordt en ik zo regelmatig rustig naar TP’s kan speuren. Boeiend. Rob, graag zie ik je volgende uitnodiging tegemoet.
– Yvonne de Winter.