Over ons

Bij Triggerpointboek.nl draait alles om het delen van de kennis en ervaring die ik heb opgedaan met het zelf verhelpen van door triggerpoints gegenereerde klachten. Deze website is ontstaan uit de oorspronkelijke Amerikaanse website triggerpointbook.com van Clair Davies, schrijver van het Handboek Triggerpoint-therapie. Hoewel Clair Davies helaas is overleden en zijn dochter Amber de website grotendeels offline heeft gehaald, heb ik de kennis bewaard en deel ik die graag met je.

Ik geef je graag voorbeelden van effectieve manieren om je eigen triggerpoints te behandelen en tot rust te brengen. Triggerpoints behandel je als je specifieke klachten wilt verhelpen. Als je wilt zorgen dat triggerpoints minder gemakkelijk ontstaan, zijn de oefeningen uit de MELT Methode heel waardevol.

Mijn achtergrond ligt in massage-therapie, zowel van Oosterse als van Westerse oorsprong. Ik volgde eerst diverse massagecursussen voor ik in 1992 begon met mijn eerste massage beroepsopleiding. Daar werd toen direct verteld dat je het meeste leert door zelf les te geven, van daaruit dat ik mijn kennis graag met je deel. Zo richtte ik de Opleiding Triggerpoint-coach op, waar ik afscheid van nam om me te richten op het bestuderen van de MELT methode, waarvan ik gecertificeerd instructeur ben en welk boek ik vertaalde.

De workshops die ik tegenwoordig geef vind je op vitaliteitsmassage.nl. Mocht je vragen hebben, je kunt me altijd een email sturen.

Met hartelijke groet,

Rob Beenker

Rob Beenker, vertaler Handboek triggerpoint-therapie en oprichter Opleiding Triggerpointcoach.