Reacties van artsen

Wat artsen te zeggen hebben over het Handboek Triggerpoint-therapie

“Het Handboek Trigger-point Therapie is een goed georganiseerd, gemakkelijk te gebruiken handboek waarmee patiënten die lijden aan myofasciale pijn kunnen leren hoe ze zichzelf met effectieve massagetechnieken kunnen behandelen. Door de details en de duidelijkheid zal het boek ook van grote waarde blijken voor artsen die pijnklachten behandelen en die hun patiënten willen helpen aan bruikbare en eenvoudige manieren waarop ze hun pijn onder controle kunnen houden..”
–JOSEPH F. AUDETTE, M.D., Instructor, Harvard Medical School; Director of Outpatient Pain Services, Spaulding Rehabilitation Hospital, Medford, Massachusetts

“Dit goed geschreven boek maakt het gemakkelijker om spieren en triggerpoints te vinden (vooral met de gebruiksaanwijzing die in de Nederlandse versie wordt meegeleverd). Masseurs en fysiotherapeuten zullen waardering hebben voor de ingenieuze technieken die de schrijven heeft ontwikkeld om te voorkomen dat men letsel en pijn aan de handen krijgt door het behandelen van de bron van de pijn.”
–ANN LURAY HATTON, Neuromusculair Therapeut

“Ik ben al sinds lang overtuigd van de waarde van trigger-point therapie en pas het zelf ook toe. Ik beveel dit boek van harte aan aan zowel leken als beroepsbeoefenaren. Het is werkelijk een uitstekende bron van informatie en biedt de gereedschappen die zelfgenezing mogelijk maken.”
–BERNIE S. SIEGEL, M.D., auteur van Love, Medicine & Miracles en van Prescriptions for Living

“Dit is een bruikbaar boek voor iedereen met chronische pijn. Zoals dit boek zijn er maar weinig; als lezer leer je het probleem doorgronden en het reikt je de middelen aan om er wat aan te doen. De manier die in dit boek beschreven wordt om pijn in de hand te houden, zal velen in staat stellen de baas te zijn over een belangrijk deel van hun gezondheid en zal hun leven lang een waardevol naslagwerk zijn.”
–SCOTT M. FISHMAN, M.D., Chief of Pain Medicine, University of California School of Medicine, Davis, California; auteur van The War on Pain

“Als arts die zich vaak uitgedaagd ziet oplossingen aan te dragen voor patiënten met chronische pijn, waaronder ook mensen die lang last hebben van fibromyalgie, hecht ik waarde aan een veilige oplossing voor hun probleem. Ik denk dat dit boek, waaruit duidelijk wordt dat trigger-point therapie chronische pijn op een veilige manier verlicht, in het bezit zou moeten zijn van iedere arts.”
–TERRY SHEPHERD FRIEDMANN, M.D., auteur van Freedom Through Health

“Er bestaat een grote behoefte aan een volledig en gemakkelijk te gebruiken naslagwerk dat patiënten helpt hun myofasciale triggerpoints te vinden en te behandelen. Clair Davies’ Handboek Trigger-point Therapie bevredigt die behoefte. Ik denk dat dit boek een eind zal maken aan heel veel onnodig lijden een heel veel vermijdbare ingrepen zal voorkomen.”
–DEVIN STARLANYL, M.D., co-auteur van Fibromyalgia & Chronic Myofascial Pain Syndrome

“This is a splendid self-help book for people with persistent musculoskeletal pain. It tells you how to identify the problem and carefully guides you through the process of self-treatment. The principles of treating myofascial pain and myofascial trigger points developed by Doctors Janet Travell and David Simons form the basis of this book, and are well presented for use by individuals with pain.”
–ROBERT D. GERWIN, M.D., Neuroloog, docent aan de Johns Hopkins School of Medicine; schrijver van Myofascial Pain: An Integrated Approach to Diagnosis and Treatment (video serie)

“Als de informatie in Mr. Davies’ boek op de juiste manier wordt toegepast, zullen vele mensen met myofasciale triggerpoint aandoeningen in staat zijn deel te nemen aan het effectief behandelen van hun klachten. Het boek zal vooral bruikbaar zijn voor diegenen die geen behandelaar bij hen in de buurt hebben die bekend is met het diagnosticeren en behandelen van deze veel voorkomende spierklachten.”
–MICHAEL D. REYNOLDS, M.D., Reumatoloog

“Letterlijk miljoenen mensen zullen worden geholpen – en miljarden dollars aan onnodige medicatie en behandelingen zullen worden uitgespaard – naarmate leken en medici een beter begrip krijgen voor de rol die spieren, afgeleide pijn en triggerpoints spelen bij het elimineren van pijn. Clair Davies heeft een belangrijke brug geslagen tussen de vele beroepsgroepen in de gezondheidszorg die mensen met pijn behandelen.”
–ROBERT UPPGAARD, D.D.S, schrijver van: Taking Control of TMJ

“Ik heb persoonlijk baat gehad bij het therapeutisch effect van triggerpoint massage en ik geloof dat het officiële erkenning van de medische wereld verdient. Ik hoop dat artsen deze technieken voor zelfbehandeling zullen bestuderen en ze hun patiënten zullen aanraden. .”
–ROSE MARIE HACKETT, D.O., Osteopaat

“Als Chiropractor met twaalf jaar ervaring en docent triggerpoint therapie aan het Utah College of Massage Therapy, vind ik Clair Davies’ boek heel nauwkeurig en volledig. De illustraties maken het gemakkelijk patiënten en cliënten manieren te laten zien waarop ze de kwaliteit van hun leven kunnen verbeteren. Ik denk dat het boek grote waarde heeft voor iedereen in de gezondheidszorg.”
–DAVID B. THOMSON, D.C., Chiropracticus

“Dit boek, wat je gewoon ‘moet’ hebben, geeft praktische aanwijzingen voor het behandelen van pijn, in een handzaam formaat, en het werkt geweldig. Ik ben overtuigd!”
–JO ANN GILLASPY, Verpleegkundige, Editor, The Nephrology Resource Directory

“Het Handboek Triggerpoint Therapie is een welkome and timely addition to the worlds of personal wellness, pain relief, and self-care. The author creates a highly effective form of pain therapy that anyone can learn.”
–ROBERT K. KING, N.C.T.M.B., Founder, Chicago School of Massage Therapy

“Professionele therapeuten en masseurs kunnen dit boek gebruiken om hun vaardigheden aan te scherpen en de behandelingen van hun cliënten te verbeteren. Deze methode voor zelfbehandeling zal elke gemotiveerde persoon in staat stellen om de verantwoordelijkheid voor zijn eigen gezondheid naar een hoger niveau te brengen.”
–STEPHEN YATES, N.C.T.M.B., Nationally Certified in Therapeutic Massage and Bodywork