Over Sue Hitzmann

Sue Hitzmann’s MELT Methode

Sue Hitzmann, MS, CST, NMT, is de ontwikkelaar van de MELT-Methode®, een eenvoudige zelfbehandelingstechniek die mensen helpt om van chronische pijn af te komen en te blijven. Sue is een internationaal erkend opleider, manueel therapeut, inspanningsfysioloog en stichtend lid van de Fascial Research Society. En ze is de auteur van de New York Times bestseller The MELT Method, dat meer dan 200.000 mensen heeft geholpen een gezond, pijnvrij leven te leiden.

 

 

 

Sue’s reis om anderen te helpen begon in de fitnesswereld. In 1999 speelde ze de hoofdrol in een aantal fitness video’s, waarvan meer dan een half miljoen exemplaren zijn verkocht.

Haar belangstelling voor manuele therapie begon met haar zoektocht naar verlossing van haar eigen slopende pijn. Na het behalen van haar Master in bewegingswetenschappen aan de New York University, ging Sue verder met het behalen van certificaten in manuele therapieën.

In 2001 werd Sue geïnspireerd om “huiswerk” te geven aan haar therapeutische cliënten, wat leidde tot de ontwikkeling van de MELT Methode – de allereerste vorm van Hands-off Bodywork. Nu met de bestseller The MELT Method en de producten die Sue persoonlijk heeft ontworpen – waaronder de MELT Roller en de Hand & Voet Therapie Kit – kan iedereen, waar ze ook zijn, stappen ondernemen om de werking van het lichaam efficiënter te maken en een gezonder en actiever leven te leiden.

Sue heeft wereldwijd meer dan 1000 professionals persoonlijk opgeleid en is een vooraanstaand presentator voor Amerikaanse organisaties als IDEA, ECA en PMA, en een CEU-leverancier voor beroepsorganisaties als ACE, AFAA, NASM, PMA en NCBTMB.

Sue is verschenen in meerdere TV programma, waaronder The Dr. Oz Show, Nightline, Good Morning America, The Rachael Ray Show, en Live! met Regis en Kelly. Haar boek MELT-Methode is in 10 talen vertaald en is besproken in vele tijdschriften, waaronder de De Sportmasseur en de Libelle.