Reacties van lezers

Lezeres uit Nederland

Beste Rob,
Het is wel leuk om te vertellen, dat ik veel succes heb gehad met de triggerpoint therapie. Ik heb gedeeltelijk het boek gebruikt en gedeeltelijk de tips van iemand die er de opleiding voor heeft gevolgd.
Een half jaar lang heb ik dagelijks veel pijn gehad en na enkele weken van (zelf)behandeling met triggerpoint, ben ik nu pijnvrij, heb hooguit nog een gevoelige plek. Ik ben er ontzettend blij mee en vertel het aan iedereen die
het horen wil!
Ik ga nog een berichtje sturen aan mijn fysiotherapeute met mijn ervaringen, zodat zij in de toekomst mensen zo nodig ook kan doorverwijzen om lang doormodderen te voorkomen.
Veel succes met je werk!

Vriendelijke groet,
MvH

Bericht van tevreden cliënt

Hierbij de bestelling voor mijn moeder. Zelf heb ik het boek alweer een paar weken en het heeft al meer geholpen dan alle fysiotherapie in de afgelopen jaren! Nog bedankt en ik hoop dat jullie zoveel bekendheid gaan maken dat vele hiermee geholpen worden.

Mw Uittenbroek, Bleiswijk

Lezeres uit Nederland

Geachte heer Beenker,

Ik heb mijn bestelling in goede orde ontvangen, mijn dank daarvoor.
Ik zal het boek en cane zeker gaan promoten, omdat ik er zelf veel baat bij heb en in mijn omgeving mensen ken die dit ook zeker uit gaan proberen.

met vriendelijke groet,
A.Veenstra

Bericht van collega

Beste Rob Beenker,
Ik zou heel graag nog een Triggerpoint boek willen bestellen. Als cadeau voor mijn vader. Het boek is echt geweldig.
We masseren al een aantal jaar, maar nu wordt het pas echt duidelijk allemaal. Het meeste hadden we al zelf ervaren voordat we het boek hadden. Het boek is zeer gestructureerd en zoals Clair Davies vertelt, moet eigenlijk iedere masseur, fysiotherapeut, docter, arts dit boek hebben gelezen. Geweldig.
We zitten nu midden in de Shiatsu opleiding (5 jaar), maar als we tijd over hebben gaan we ook de triggerpoint opleiding bij jullie doen. Alvast bedankt!
Met vriendelijke groet,
Marcel en Myra van der Hoeven, Martial Motions

Bericht uit België

Hallo, toen ik toevallig(?) op jullie site terecht kwam heb ik het boek hier in de buurt aangeschaft. Ik kan het nog altijd bijna niet geloven dat mijn jarenlange pijn in nek en hals op een drietal dagen voor het grootste deel vedwenen is. Na de eerste massages nam de pijn reeds duidelijk af. Dit boek met de relatief simpele methode tot behandelen is van onschatbare waarde. Bedankt om er te zijn op het juiste moment met de juiste info.

Reactie op artikel over groeipijn

Hartelijk dank voor het artikel.
Ik heb inmiddels mijn dochter een aantal keer behandeld (samen met een student fysiotherapie), zij heeft namelijk vaak last van groeipijn.
Zij zegt zelf dat het goed helpt, na de behandeling is de pijn verdwenen. Dus het werkt wel degelijk, en ik vond het artikel duidelijk genoeg. Nogmaal dank. Met vriendelijke groet,
Annet Woltmeijer

Lezer uit Koudekerke

Ik ben een paar weken geleden tijdens mijn zoektocht naar mijn kwalen op uw site terechtgekomen. Kwalen zijn/waren:
Whiplash, snel geïrriteerde spieren (?) Ik was dermate geïnteresseerd dat ik via uw site een therapeut heb opgezocht en 2x het handboek heb besteld (1x voor ons en 1x voor een ander).
Na 3 behandelingen zijn mijn klachten nagenoeg verdwenen !!!
Ik heb 8 jaar lopen tobben met artsen, fysiotherapie en op het laatst de reumatoloog enz. en geen enkele behandeling heeft ook maar iets geholpen. Het enige wat enigzins hielp is pijnbestrijding door magnetische sierraden. Ik heb via de therapeut nu ook de Thera Cane besteld en het ding heeft nu al zijn nut laten zien: Ik heb een eigen klusbedrijf. Vanmorgen ging ik “door mijn rug” en de rest van de dag heb ik heel moeizaam mijn werk gedaan. Toen ik vanmiddag thuis kwam heb ik het handboek gepakt en de plek opgezocht waar de pijn zat en de eventuele triggepoint. Met de Thera Cane de plek opgezocht en binnen 5 minuten (of minder) kon ik weer gewoon opstaan en bukken.
Ik heb nu een investering gedaan in het handboek en de Thera Cane van € 80,= en dat lijkt veel maar ik denk dat ik, omgerekend in ziektekosten e.d. het bedrag er (binnen 3 weken) al diverse keren uit heb. Nu heb ik het nog niet over de emotionele waarde…
Ik ben eigenlijk binnenkort zelfs van plan om nog een 2e set te bestellen voor in mijn busje zodat ik het altijd bij mij heb om in gevallen zoals vandaag direkt te kunnen ingrijpen.
Met vriendelijke groet, John Janssen www.handwerk.nl

Lezer uit Nederland

Ik ben geen therapeut van beroep. Maar ik ben wel in de vrije tijd een jaar of 20 als therapeut bezig.Toen ik via een artikel in Beyond Medicine op de hoogte kwam van het triggerpoint boek heb ik dat natuurlijk meteen aangeschaft. En uitgeprobeert op mijn eigen lijf en dat van anderen. De resultaten zijn ronduit spectaculair!!!
A.W. Heerdt

Lezeres uit Nederland

In april heb ik het triggerpointhandboek ontvangen. Graag zou ik nu ook nog de Thera Cane bestellen. Begrijp ik het goed dat daar een korting voor geldt?
Overigens wil ik even laten dat ik geweldig geholpen ben met de therapie. Ik had al ruim 2 jaar last van nek / schouders / armen. Nu ben ik er nog niet geheel van af, maar het gaat al stukken beter. Bovendien is het heel fijn om de pijn beter te begrijpen en er zelf iets aan te kunnen doen!
Karin Berghuis-Meereboer

Lezeres uit Nederland

Graag wil ik nog een exemplaar van het Handboek Triggerpoint-therapie bij je bestellen. Het geld heb ik al overgemaakt! Het is machtig interessant. Ik vind het boek heel gedetailleerd en lekker uitgebreid, maar toch blijft het heel leesbaar en begrijpelijk. En het heeft mij in anderhalve week al héél erg geholpen mijn hielspoor-klachten sterk te verminderen! Al vanaf de eerste massage voelde ik mijn hiel ontspannen. En nu kan ik al weer normaal stukken lopen. Dat had ik nooit verwacht en zeker niet durven hopen!
Met vriendelijke groet, Marion Braakman

Bespreker uit England

“Het Handboek TriggerPoint Therapie is een gemakkelijk te lezen en informatief boek dat je helpt je eigen triggerpoints te vinden en laat zien hoe je er vanaf komt met behulp van zelfmassage. Het bespreekt diverse massagehulpmiddelen, maar laat je ook zien hoe je met een tennisbal goede resultaten behaalt. Als patiënt met zowel fibromyalgie als het myofasciaal pijnsyndroom, zou ik niet meer zonder dit boek kunnen. Het heeft me geleerd hoe ik mijn triggerpoints snel en effectief kan vinden en verhelpen met massage, waardoor ik eindelijk wat verlichting heb van mijn chronische pijn.”

Bespreker uit Saitama-shi, Saitama-ken Japan

“Dit zal alles veranderen! Nou ja, misschien niet ALLES, maar ik moet zeggen dat het me binnen enkele dagen hielp afkomen van een scala aan pijnen en pijntjes. Als nieuweling bij krachttraining en gevechtssporten (als dertiger), zonder dat ik als tiener ooit erg sportief was geweest, had ik binnen de kortste keren een aantal behoorlijk pijnlijke spierverrekkingen, schouderklachten, en heftige pijn in mijn heupen opgelopen. Ook had ik vele jaren last van een vervelende zeurende pijn tussen mijn schouderbladen, probeerde cranio-sacraal therapie, acupunctuur, en sportmassage, met weinig bemoedigende resultaten. Dit boek heeft me geleerd hoe ik van de pijn kon afkomen waar ik al zo’n tien tot vijftien jaar last van had gehad. Fantastisch boek.”

Bespreekster: Janet Ollman, massagetherapeute uit Orion, Illinois

“Clair Davies is heeft werkelijk iets heel moois ontdekt. Ik heb in mijn massagepraktijk dagelijks met chronische pijnklachten te maken. Met de methodes van Clair, heb ik ze geholpen zichzelf van de pijn te bevrijden waar ze al jaren last van hadden. Clair presenteert zijn materiaal in een gemakkelijk te lezen, en praktische vorm – en de tekeningen zijn heel goed.. Iedereen – professional en leek – kan kan van dit boek profiteren. Ik beveel dit boek daarom ook van harte aan mijn cliënten aan. Ik moedig iedereen altijd aan om te proberen zelfredzaam te zijn in de tijd tussen twee afspraken. Als je pijn hebt of als je anderen van helpt met hun pijn om te leren gaan, koop dan dit boek. Je zult er geen spij van krijgen.”

Bespreker: John Tinkler uit Maryland

“Ik had zoveel pijn, dat ik snachts niet kon slapen. De diagnose was arthritis (heup, rug, etc), maar ik was er niet van overtuigd dat dit mijn pijn verklaarde. Toen kwam ik Davies’ boek tegen en begon ik mijn triggerpoints te behandelen met de rubber bal, op de manier die hij aanraadt. Het verhielp niet al mijn klachten, maar het verminderde mijn pijn zoveel, dat ik zonder pillen kon slapen (en bewees dat mijn pijn tenminste deels in de spieren zat) – en dat voor de prijs van … een balletje! En nu (enkele andere therapiën later), heb ik het boek en de rubber bal naast mijn bed, en nog steeds volg ik zijn raad op om enkele belangrijke gebieden dagelijks te masseren. Dit boek is geweldig – het beste “self-help” boek dat ik ooit zag. Het is duidelijk geschreven, goed georganiseerd, grotendeels goed geïllustreerd, en bevat een enorme hoeveelheid werkelijk bruikbare informatie. Het is zeker niet zo een “glossy” boek – vooral veel foto’s en geen nuttige informatie. De schrijver benadert de materie als iemand die zelf baat had bij deze therapie en die het zijn lezers zo duidelijk en toegankelijk mogelijk wil maken. Ten zeerste aanbevolen.”

Bespreker: Richard Geller uit Fairfax, Virginia

“Ik had al een ander boek over triggerpoints gelezen en wist dus dat het iets te betekenen heeft, maar toen ik Clair Davies’ boek in handen kreeg was dat echt een openbaring. Dit boek verklaart elke spiergroep en de symptomen die hij kan veroorzaken en bovendien hoe je ze zelf kunt verhelpen. Je hoeft het boek maar te openen om binnen een paar minuten te beginnen de kennis toe te passen. Het is ideaal voor klachten aan botten, gewrichten en spieren, maar ook voor hoofdpijn, kiespijn, pijn in je holten en nog veel meer. Het is jammer dat deze informatie is elders zo moeilijk te vinden is. Ik vind dat elke arts en andere beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg heel goed op de hoogte moet zijn van triggerpoints en moet weten hoe ze deze kennis kunnen verspreiden. Dit is echt een boek dat je kunt openen om er ‘wonderen’ mee te verrichten.”

Bespreker: Kim A. Sommer uit Bloomington, Indiana

“De heer Davies schrijft op een duidelijke een beeldende manier over triggerpoint therapie en hoe het toe te passen. Ik had last van chronische pijn in mijn rug, vanwege een verrekking tijdens het zwemmen, was daarom naar mijn huisarts en een chiropractor gegaan, kreeg een MRI-scan, röntgenfoto’s, en fysiotherapie, dat alles tegen hoge kosten en zonder resultaat. Dertig minuten nadat ik dit boek had geopend en me had gericht op de pijnlijke gebieden, was ik verlost van de pijn die al ruim een jaar in mijn knie had en was de pijn in mijn rug veel minder geworden. Het vervolg bij een masseur die met triggerpoints en myofasciale pijn werkte, kreeg me voor het eerst in ruim een half jaar pijnvrij. Sindsdien heb ik al meerdere exemplaren van het boek gekocht, om ze aan vrienden en bekenden te kunnen geven die ook pijnklachten hebben en baat bij deze belangrijke informatie kunnen hebben.”

Lezer: Alice B., verpleegundige uit Garland, Texas

“Ik acht dit boek heel hoog. Ik heb al zo ongeveer mijn hele leven als volwassene last van fibromyalgie en myofasciale pijn, en ben de laatste vijf jaar invalide. Dit boek van Mr. Davies heeft zojuist geholpen een einde te maken aan een 2 maanden durende opleving van verscheurende spierpijn. Ik liet het boek aan mijn behandelend pijnspecialist zien, die er nu een voor in zijn praktijk koopt en het aanbeveelt aan zijn andere patiënten met dezelfde soort klachten. Als alle artsen niet weten wat ze je nog moeten vertellen om je van je pijn af te helpen, is dit boek het antwoord. Het is in begrijpelijke taal geschreven, zowel voor beroepsbeoefenaren als leken. De beschrijvingen van de spieren en de mechanismen die de ‘onverklaarbare’ pijn in het lichaam veroorzaken, is onovertroffen. Iedereen zal de tekeningen waarop de ligging van de triggerpoints in spieren wordt uitgelegd gemakkelijk te lezen vinden. De heer Davies’ uitleg van massagetherapie voor het deactiveren van triggerpoints heeft dit boek gemaakt tot een van de beste en meest gewaardeerde hulpmiddelen voor het zelf behandelen van pijn.”

Lezer: Anthony N Friese, Fysiotherapeut, uit Wisconsin

“Dit boek is een godsgeschenk. Clair Davies’ boek begint met de beschrijving van de persoonlijke ervaringen als pijnpatiënt en de ontdekking van de kracht van zelfgegeven triggerpoint therapie. Vervolgens beschrijft het de fundamenten van de wetenschap van triggerpoints en methoden van zelfbehandeling. Elk deel van het lichaam bevat – voor elke spier – een beschrijving van de locatie van triggerpoints, oorzaken, pijnpatronen, en specifieke technieken voor zelfbehandeling met vingers, duimen, tennisballen en andere hulpmiddelen. Hier zullen twee groepen baat bij hebben. De eerste is de groep beroepsbeoefenaren die myofasciale pijn behandelen. Mr. Davies’ boek is een prima samenvatting van de belangrijkste informatie uit de maatgevende maar intimiderende tweedelige ‘bijbel’ van de triggerpoint therapie van Janet Travell en David Simons. Hierdoor zullen vele behandelaars die op zoek zijn naar triggerpoints om ze met manuele technieken te behandelen, zich daar gemakkelijker bij voelen.
Belangrijker dan de informatie voor beroepsbeoefenaars is de hulp die dit boek biedt aan patiënten met pijnklachten. Het boek richt zich op zelfbehandeling, wat niet alleen mogelijk, maar ook bijzonder effectief is, en tegenwoordig bovendien vaak regelrecht noodzakelijk: de kosten van de gezondheidszorg blijven maar stijgen, de dekking van de verzekering voor fysiotherapie wordt steeds verder beperkt en masseurs zijn vaak niet alleen duur, maar worden meestal ook niet door de verzekering vergoed. Afgezien van financiële aspecten; pijn doet zich niet altijd voor als medische hulp voorhanden is. Zelfs met de beste professionele behandeling herhalen myofasciale klachten zich vaak en de wetenschap hoe je hier mee om kunt gaan geeft patiënten de mogelijkheid om er zelf wat aan te doen. Met de informatie die afkomstig is van gangbare en heel hoog aangeschreven bronnen, verdient het Handboek Triggerpoint Therapie niet alleen mijn warmste aanbeveling , maar ook de goedkeuring van vele bekende namen op het gebied van de myofasciale pijn, waaronder een van zijn pioniers, Dr. David Simons.”

Lezeres: Sandra Tull, uit Tennessee

“Wat ik na 25 jaar pijnklachten heb gevonden is goud waard! Door Clair Davies’ boek ontdekte ik dat mijn pijn afkomstig was van diverse spieren waarvan ik het bestaan nooit vermoed had. Het boek is zo duidelijk en grondig geschreven! Voor het eerst zag ik op papier tekeningen die mijn pijnklacht verklaarden. Toen ik de richtlijnen van het boek opvolgde, ontdekte ik dat, als ik een bepaald deel van mijn monnikskapspier masseerde, ik precies dezelfde pijn in mijn achterhoofd opriep waar ik al zo lang last van had. Het was alsof ik goud gevonden had! Via dit boek was ik in staat te verklaren wat voor de artsen altijd een raadsel was geweest. Het beste was nog dat alle handelingen waarmee ik de pijn kon elimineren duidelijk werden uitgelegd en ik ze goed kon uitvoeren. Bedankt, Clair Davies, voor je prachtige bijdrage voor iedereen die lijdt onder chronische pijnklachten.”

Lezer: Ken Johnson, uit California

“Ik heb vijf jaar lang met een chronisch myofasciaal pijnsyndroom geworsteld. Jammer genoeg behandelden de medici mijn aandoening vaak als sportletsel. De voorgeschreven rek- en strekoefeningen boden geen soelaas, hoe trouw ik ze ook uitvoerde. Ieder gebruik van de aangetaste spieren veroorzaakte juiste meer kramp en pijn. Pas door het lezen van dit boek hoorde ik voor het eerst over triggerpoints in spieren met chronische pijn, en van het belang m die eerst te behandelen. Slechts nadat bestaande triggerpoints zijn uitgeschakeld kunnen strek en krachtoefeningen effectief zijn. Dit boek heeft me enorm geholpen. Het is goed georganiseerd en gevuld met practische tips die ik thuis in de praktijk kan brengen om te spierpijn te bestrijden. De vele illustraties zijn een uitstekende aanvulling op de tekst. De technieken voor zelfmassage die worden uiteengezet zijn niet ingrijpend, berusten niet op medicatie en maken slechts gebruik van je handen of eenvoudige hulpmiddelen, zoals een tennisbal. Ik kan je niet vertellen hoeveel verlichting ik heb ondervonden door te leren hoe en waar ik met zo een simpele bal de triggerpoints in mijn rug en schouders moet behandelen. Het boek staat vol met dit soort practische aanwijzingen, die alle grondig en duidelijk worden uitgelegd. Het boek beledigt de wetenschappelijke geest zeker niet; het biedt ons eerder een samenvatting van enige belangrijke medische literatuure. Ik was ervan onder de indruk dat het boek is gebaseerd op het wetenschappelijke werk van twee doctors, Travell and Simons. Dr. Travell was de lijfarts van President John F. Kennedy. Travell hielp hem van zijn chronische rugpijn af met behulp van triggerpoint technieken. Ik dank Clair Davies dat hij ons een effectief middel heeft gegeven waarmee we langdurige spierpijn kunnen behandelen. Ik ben onder de indruk van de zorg die hij in het schrijven van dit boek heeft gestoken. Ik beschouw het als een waardevol naslagwerk en zou niet meer zonder willen. Ik gebruik het elke dag en merk dat de intensiteit van mijn pijn steeds minder wordt.”