Verminder zelf pijnklachten

 

Biografische informatie
uit het Handboek Triggerpoint-therapie

Janet G. Travell, M.D. (1901-1997)

Janet Travell wordt doorgaans gezien als de leidinggevende pionier op het gebied van diagnose en behandeling van triggerpoints. Weinigen zouden bestrijden dat zij deze tak van de geneeskunde zo'n beetje in haar eentje heeft gecreŽerd.

Toen het eerste deel van haar boek in 1983 naar de drukker ging, was ze al ruim veertig jaar bezig met het bestuderen en behandelen van triggerpoints en afgeleide pijn. Ze had al meer dan veertig artikelen over haar onderzoek gepubliceerd in diverse medische tijdschriften. Het eerste al in 1942. Haar revolutionaire ideeŽn over pijn hebben de kwaliteit van de levens van miljoenen mensen verbeterd.

Triggerpointmassage, wat de meest effectieve manier is die massage therapeuten kunnen gebruiken om pijn te verhelpen, is vrijwel geheel gebaseerd op inzichten van Janet Travell. De vernieuwende klinische technieken voor de behandeling van myofasciale pijn, die nu over de hele wereld in zwang beginnen te komen bij artsen en fysiotherapeuten, zouden niet hebben bestaan zonder de toewijding en intelligentie van Dr. Travell.

Dr. Travell's persoonlijke succes met één specifieke patiŽnt had een diepgaand effect op de geschiedenis. Niet veel mensen zullen zich herinneren dat Janet Travell ten tijde van Kennedy en Johnson de lijfarts van het Witte Huis was. President Kennedy eerde haar met die aanstelling als dank voor haar behandeling van de slopende myofasciale pijn en andere aandoeningen die zijn politieke carriŤre voortijdig dreigden te beŽindigen. Het is een verbluffend voorbeeld van hoe triggerpointtherapie iemands lot en leven kan veranderen.

Alhoewel ze aan het eind van haar aanstelling aan het Witte Huis al in de zestig was, was Dr. Travell niet van plan om met pensioen te gaan of om het rustiger aan te gaan doen. De daarop volgende dertig jaar ging ze met veel energie en enthousiasme door met het ontwikkelen en onderwijzen van haar methode. Ze was de tachtig al gepasseerd toen haar eerste deel van het Trigger Point Manual uitkwam en ruim negentig toen het tweede deel verscheen. Ze weigerde zich naar de drukker te haasten: ze wilde dat het werk goed gedaan werd.

David G. Simons, M.D. (1922-2010)

David Simons verleent met zijn vele jaren als onderzoekswetenschapper autoriteit aan het onderzoek naar de studie van myofasciale pijn. In het begin van zijn carriŤre werkte Dr. Simons als ruimtevaartonderzoeker, waarbij hij verbeterde methoden ontwikkelde voor het meten van de fysiologische respons op de stress die wordt veroorzaakt door gewichtsloosheid.

Een fascinerende bijkomstigheid van zijn carriŤre is het wereldhoogterecord voor het bemande ballonvliegen, dat hij in 1957 vestigde als jonge luchtmachtofficier.

Dr. Simons' oog voor details en het vasthouden aan wetenschappelijke werkwijzen, maakten dat de beschrijving van myofasciale pijn voldeed aan de strengste eisen van objectiviteit. Hij was de drijvende kracht die ervoor zorgde dat de boeken van Travell en Simons werden geschreven. Alhoewel hij nu ver in de tachtig is, is David Simons nog immer bezig met het bevorderen van het onderzoek naar triggerpunten. Zojuist heeft hij als mede-auteur een nieuw boek gepubliceerd, Muscle Pain, waarmee hij een beter begrip van de neurofysiologie van spieren wil overbrengen.

   
Home  |  laatste wijziging: 9-dec-14   |  Top 
 
Ralph Lauren Outlet Coach Outlet Cheap Handbags Oakley Sunglasses Christian Louboutin Outlet Cheap Designer Shoes Ralph Lauren Outlet Louis Vuitton Outlet Michael Kors Outlet Ralph Lauren Outlet Coach Outlet Christian Louboutin Outlet Michael Kors Outlet Coach Outlet Burberry Outlet Ralph Lauren Outlet Louis Vuitton Outlet Cheap Oakley Louis Vuitton Outlet Michael Kors Outlet Rolex Replica Rolex Replica Oakley Sunglasses Louis Vuitton Outlet Christian Louboutin Outlet Oakley Sunglasses Coach Outlet Oakley Sunglasses Louis Vuitton Outlet Christian Louboutin Outlet Rolex Watches Coach Outlet Oakley Sunglasses Louis Vuitton Outlet Michael Kors Outlet Coach Outlet Louis Vuitton Outlet Michael Kors Outlet Oakley Sunglasses Christian Louboutin Outlet Oakley Sunglasses Christian Louboutin Outlet Michael Kors Outlet Christian Louboutin Outlet Ralph Lauren Outlet Coach Outlet Christian Louboutin Outlet Ralph Lauren Outlet Coach Outlet Coach Outlet Ralph Lauren Outlet Coach Outlet Michael Kors Outlet Oakley Sunglasses Coach Outlet Michael Kors Outlet Rolex Watches Oakley Sunglasses Coach Outlet Michael Kors Outlet Rolex Watches Ralph Lauren Outlet Louis Vuitton Outlet Christian Louboutin Outlet Ralph Lauren Outlet Coach Outlet Christian Louboutin Outlet Louis Vuitton Outlet Ralph Lauren Outlet Coach Outlet Oakley Sunglasses Coach Outlet Michael Kors Outlet Burberry Outlet Ralph Lauren Outlet Louis Vuitton Outlet Christian Louboutin Outlet Christian Louboutin Replica Christian Louboutin Outlet Christian Louboutin Replica Christian Louboutin Outlet Christian Louboutin Replica Christian Louboutin Outlet Christian Louboutin Replica Christian Louboutin Outlet Christian Louboutin Replica Kate Spade Outlet kate spade saturday Kate Spade Outlet kate spade saturday Kate Spade Outlet kate spade saturday Kate Spade Outlet kate spade saturday Kate Spade Outlet kate spade saturday