Verminder zelf pijnklachten

 

omslag - Handboek Triggerpoint-therapieHandboek Triggerpoint-therapie
Uitgever: Altamira-Becht
derde druk: oktober 2014
ISBN: 978 940 130 1589
Formaat: Paperback A4
Aantal pagina's: circa 400 met circa 360 afbeeldingen
Prijs: € 34,95.

klik HIER voor de download

Binnen een jaar was de eerste druk uitverkocht! Ook de volgende drukken waren binnen het jaar uitverkocht. Triggerpointboek.nl kan de nieuwste druk inmiddels volop leveren.

Bestel nu uw exemplaar. U krijgt het, na ontvangst van uw betaling, vrij van verzendkosten toegestuurd! Bovendien ontvangen bestellers via deze website een kortingsbon die men kan gebruiken bij aanschaf van de in het boek veel gebruikte TheraCane.

Enkele woorden van de schrijver, Clair Davies…

Clair Davies

Twintig jaar geleden ontrafelden de artsen Janet Travell en David Simons het mysterie van de afgeleide pijn, met hun monumentale medische handboek: Myofascial Pain & Dysfunction; The Trigger Point Manual.

Het boek waar deze site grotendeels over gaat, is het 'Trigger Point Manual' voor de leek. Negen amerikaanse artsen bevelen het van harte aan. Dr. David Simons heeft het voorwoord geschreven. Als u veel last hebt van pijn, lees dan verder:

Triggerpoints, wat het zijn bevat onder andere een tekening die is gebaseerd op een foto van een triggerpoint via een electronenmicroscoop. In de inleiding van het boek wordt besproken waarom het zo moeilijk is om pijn te doorgronden en het te behandelen. In Hoofdstuk Een vertel ik over mijn eigen gevecht met de pijn en hoe ik uiteindelijk won door gebruik te maken van de methoden die in dit boek worden uiteengezet.

Velen denken dat de oorzaak van de pijn altijd op dezelfde plaats is als de pijn zelf. Dat is niet zo.

tekening van triggerpoints en pijnpatroonVeel van onze alledaagse pijnklachten—en vele andere vreemde symptomen—worden feitelijk veroorzaakt door myofasciale triggerpoints (kleine spierknopen) in overbelaste of geblesseerde spieren. De medische gemeenschap doet er lang over dit feit te accepteren en er gebruik van te maken, zelfs al wordt in de medische vakbladen al meer dan 60 jaar over triggerpoints geschreven!

De moeilijkheid met triggerpoints is dat ze pijn afleiden. Deze verplaatsing van pijn zet iedereen op het verkeerde been, inclusief de meeste artsen. Dit is de reden dat pijn zo vaak foutief wordt gediagnosticeerd en zo vaak met pijnstillers wordt behandeld. Pijn is een teken dat er iets fout zit en dat het je aandacht nodig heeft. Is het goede geneeskunde de boodschapper om zeep te helpen en de boodschap te negeren?

Als je de betekenis van je pijn niet begrijpt, legt het Handboek Triggerpoint-therapie dit duidelijk uit. Het toont de patronen van afgeleide pijn van de triggerpoints in 120 spieren in ons lichaam. Het laat je zien hoe je deze triggerpoints met heel eenvoudige en veilige massagetechnieken zelf kunt behandelen. De meeste soorten pijn zijn door uzelf te verhelpen.

Het Handboek Triggerpoint-therapie zal vele ideeën die u altijd over pijn hebt gehad, tegenspreken. Laat u door uw skepsis niet meteen verleiden de informatie af te wijzen. Kijk eerst wat andere pijnpatiënten over het boek hebben gezegd. Klik eens op Aandoeningen. Neem vervolgens een kijkje in het boek zelf. Het boek is te koop voor nog geen 30 euro. Als u er aan toe bent om zelf uw pijnbestrijding ter hand te nemen zult u vele verrassingen tegenkomen.

Inhoudsopgave Handboek Triggerpoint-therapie

Voorwoord 7
Woord van dank 8
Inleiding 9
 1 Een nieuw leven 13
 2 Alles over triggerpoints 25
 3 Richtlijnen voor het masseren 48
 4 Pijn in hoofd en nek 60
 5 Pijn in schouder, bovenrug en bovenarm 90
 6 Pijn in elleboog, onderarm en hand 121
 7 Pijn in borst en buik 149
 8 Pijn in het midden en de onderkant van rug en billen 178
 9 Pijn in heup, bovenbeen en knie 205
10 Pijn in onderbeen, enkel en voet 239
11 De klinische toepassing van triggerpointmassage 279
12 Spierspanning en chronische pijn 310
Nawoord 328
Lijst van afbeeldingen 330
Bronnen 339
Bibliografie 339
Referenties 340
Register 344

   
Home  |  laatste wijziging: 19-jun-15   |  Top